Warme groentesalade met croutons, yoghurtdressing en kipsatés
Vergeten groenten
Ingrediënten
- 2 dikke wortelen
- 2 pastinaken
- 4 grote aardperen
- 1 bol knoflook
- 3 el fijngehakte salie
- 40 g walnoten, grof gehakt
- 2 dikke sneden bruin brood
- 4 kipsatés
- boter
- olijfolie
- peper en zout
Voor de dressing:
- 200 ml volle yoghurt
- 2 el fijngehakte basilicum
- 2 el fijngehakte bieslook
- 2 el limoensap
- 1 el witte wijnazijn
Recept
Warme salade
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil alle groenten en snijd ze in min of meer gelijke stukken. Leg ze in een ovenschaal, bedruppel met olijfolie en voeg de salie toe. Kruid met peper en zout en hussel alles goed onder elkaar.
Halveer de bol look en leg tussen de groenten.
Zet de schaal 40 minuten in de oven. Schep regelmatig om.
Yoghurtdressing
Meng alle ingrediënten voor de dressing; volle yoghurt, basilicum, bieslook, limoensap en witte wijnazijn. Kruid met peper en zout.
Saté
Bak de kipsaté in boter goudbruin en gaar.
Croutons
Snijd het brood in blokjes en bak ze in boter goudbruin. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Schep de warme groentesalade op de borden. Leg er een kipsaté op en bestrooi met de croutons en de noten.
Geef er de yoghurtdressing bij. Werk af met wat extra munt.
door Marijke | 27-06-2021